Zažeňte zimní únavu a podpořte svou imunitu s 20% slevou

12.02.2024

Do konce února můžete zakoupit jakýkoliv produkt z kategorie kuchyně a vaření s 20% slevou. Tak neváhejte a přijďte si třeba pro nový odšťavňovač nebo smoothie a podpořte svou imunitu.

Cítíte se unavení, podráždění a bez energie? Tak možná i vás zasáhla zimní únava, která bývá důsledkem dlouhého období bez slunečního svitu, omezeného pohybu, změny teplot a dalších faktorů v průběhu zimních měsíců. V dnešním článku přinášíme pár tipů, jak zahnat zimní únavu a tělu navrátit chybějící energii.

.


.

.


.

Co způsobuje zimní únavu?

  • Nedostatek slunečního světla: Kratší dny a méně slunečního světla zvyšují únavu a ospalost.
  • Změny hormonálních hladin: Někteří lidé mohou mít citlivější reakci na změny světelného cyklu, což může ovlivnit jejich hormonální hladiny a náladu.
  • Stres a úzkost: Zimní období může být spojeno s dalšími stresory, jako jsou svátky, finanční tlak nebo zvýšená pracovní zátěž, což může vést k pocitu únavy a vyhoření.
  • Nedostatek cvičení: Lidé mají tendenci být méně aktivní během zimních měsíců, což může vést k poklesu energie a vytrvalosti.

.

Zimní únavu nelze vždy úplně předejít, ale změnou životního stylu a pravidelným dodržováním uvedených rad můžete minimalizovat její vliv na vaše každodenní aktivity a pohodu.

.

Jak zmírnit zimní únavu?

  • Pobyt venku: I krátká procházka na čerstvém vzduchu může pomoci zvýšit hladiny energie a zlepšit náladu.
  • Dostatek spánku: Dodržování pravidelného spánkového režimu a zajištění dostatečného množství spánku může pomoci snížit únavu a zlepšit celkový stav.
  • Světelná terapie: Použití světelné terapie může zmírnit příznaky zimní únavy.
  • Regulace stresu: Praxe relaxačních technik, jako je meditace, jóga nebo hluboké dýchání, může pomoci snížit stres a zlepšit celkovou pohodu.
  • Zdravá strava: Konzumace vyvážené stravy bohaté na vitamíny a minerály může posílit imunitní systém a dodat tělu potřebnou energii.

.


.

.


.

Ulovte si 20% slevu

.

Od 12. do 29. února 2024 můžete získat 20% slevu na celý sortiment spotřebičů ze sekce kuchyně a vaření. Tak neváhejte a pořiďte si svého vysněného pomocníka za skvělou cenu.

.

Všechny zlevněné produkty naleznete v sekci „Kuchyně a vaření“.

Smoothie, které vám dodá energii přírodní cestou

.

Vitamínová bomba z červené řepy

.

Suroviny: 4 ks červené řepy, 2 jablka, 3 mrkve

.

Řepu, jablka i mrkev očistěte. Vložte do odšťavňovače a ihned podávejte. Podle chuti můžete přidat také limetku, pomeranč nebo zázvor.

Borůvkové proteinové smoothie

.

Suroviny: 50 g vanilkového proteinu, 300 ml nízkotučného mléka, 1 banánu, 70 g mražených borůvek

.

Všechny suroviny vložte do mixéru a umixujte. Tento nápoj je bohatý na bílkoviny a minerály a je vhodný pro správnou regeneraci po fyzické zátěži.
.


.

.


.

Mrkvovo – pomerančové smoothie

.

Suroviny: šťáva ze 2 pomerančů, 2 mrkve, 1 jablko, 2 cm zázvoru, 1 lžička chia semínek, 200 ml vody, 1 lžička medu, 1 lžička kurkumy

.

Pomeranče odšťavněte. Chia semínka zalijte vodou a nechte 10 minut odstát. Oloupejte mrkev, jablko a zázvor. Mrkev nastrouhejte a vše vložte do mixéru a rozmixujte.

Špenátové smoothie

.

Suroviny: 3 banány, 200 g špenátu, 2 listy kapusty, 1 hrst petrželky kudrnky, 1 hrst goji (předem namočené), 1 hrst datlí (předem namočených), 1 sklenice vlažné vody

.

Všechny ingredience vložte do mixéru a umixujte. Tento koktejl vám dodá energii a je ideální pro čištění organismu.

.


.

.


.

Čisticí zázvorový nápoj

.

Suroviny:150 ml neperlivé nebo filtrované vody, 2,5 cm zázvoru, med

.

Zázvor oloupejte, nakrájejte na kousky a rozmixujte s vodou. Podle chuti oslaďte medem. Tento nápoj má čisticí účinky.  Můžete ho skladovat v lednici a užívat lžičku před každým jídlem.

Kávové smoothie

.

Suroviny: 240 ml sójového mléka, 30 ml hotové kávy, 1 lžíce kakaového prášku, 1 banán, 1 lžička chia semínek

.

Všechny ingredience kromě chia semínek vložte do smoothie mixéru a rozmixujte. Hotový nápoj nalejte do sklenic a posypte chia semínky. Tento nápoj je bohatý na hořčík, který patří k nejdůležitějším prvkům v našem těle a přispívá např. ke snížení únavy a vyčerpání nebo správné činnosti nervové soustavy a svalů.

.


.

.


.