Svíčková nebo hovězí guláš do hodiny? Proč ne ...

25.09.2023

Chtěli byste mít uvařeno rychleji, jednodušeji a úsporněji? Pokud ano, dovolíme si k tomu přidat ještě dva neméně lákavé benefity: zdravěji a chutněji. Zní to lákavě?

Ano je to tak, přinášíme vám chytré, rychlé, úsporné, jednoduché, zdravé, a hlavně chutné vaření, a to vše díky jednomu hrnci. Představujeme Multifunkční tlakový hrnec s WiFi Concept CK8001.

.

Jeden hrnec - nespočet možností

.

Elektrický hrnec CK8001 nabízí opravdu multifunkční využití. V kuchyni dokáže zastat práci tlakového, parního, pomalého, zavařovacího i sous-vide hrnce, rýžovaru, polévkovaru a jogurtovače. Představte si, kolik místa i peněz vám CK8001 ušetří. Díky kompaktním rozměrům vám nebude nikde překážet a můžete si ho vzít s sebou třeba i na chatu. Jeden hrnec, který vám nahradí celou kuchyň a vykouzlí skvělé pochoutky.

.

Propojte hrnec s aplikací a vařte třeba i na dálku

.

A jaké další výhody vám Multifunkční hrnec CK8001 přináší? Můžete ho například spárovat se svým chytrým telefonem a využívat rozšířenou nabídku přednastavených programů a dalších výhod. Mobilní aplikace Concept Home současně umožní kontrolovat průběh přípravy vašich pokrmů i na dálku. To se může hodit například při pomalém vaření, které vyžaduje hodiny na přípravu. Stačí, když do hrnce dáte požadované suroviny a hrnec se o přípravu postará zcela sám. Nemusíte nic kontrolovat, míchat ani podlévat a vlastně nemusíte být ani doma. V aplikaci uvidíte, kolik času hrnec potřebuje k dokončení pokrmu, takže si můžete užívat zábavy, zatímco se vám doma chystá jídlo.

Hlavní výhody vaření v elektrickém tlakovém hrnci:

  • rychlé vaření
  • úspora času i spotřebované energie
  • potraviny neztrácí chuť a aroma a díky kratší době vaření i důležité živiny
  • maso připravované v tlakovém hrnci je křehčí a šťavnatější
  • zelenina si zachovává svou přirozenou barvu
  • multifunkční využití

Vaření pod tlakem

.

Vaření pod tlakem je velice rychlé, takže vám ušetří spousty času i energie. Hovězí guláš nebo poctivý vývar uvaříte v tomto hrnci za 30 minut. Potraviny si navíc zachovávají svoji přirozenou chuť a aroma a díky kratší době vaření i důležité živiny. Maso vařené v tlakovém hrnci je křehčí a šťavnatější a zelenina si více zachová svou přirozenou barvu.

.

Vaření v páře

.

Součástí hrnce je napařovací koš, pomocí kterého si připravíte zdravé pokrmy v páře. Pára neničí vitamíny a důležité živiny a zachová přirozenou chuť potravin. K přípravě nevyžaduje použití tuku, takže takto připravené jídlo je zdravější. Napařovací koš můžete využít také k přípravě knedlíků nebo ohřívání hotových pokrmů.

.

.

Připravte si české klasiky, které zvládnete s CK8001 do 1 hodiny

.

Svíčková na smetaně

.

Suroviny: 600 g hovězího masa (můžeme dopředu našpikovat), 100 g špeku nebo slaniny, 100 g másla, 1 cibule, 5 mrkví, 1/2 celeru, 4 petržele, 3 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 250 ml smetany na vaření, voda, sůl, pepř, ocet

.

Postup: Zeleninu očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Do hrnce vložíme máslo, spustíme program „Smažení“ a přidáme pokrájený špek nebo slaninu. Přidáme zeleninu, lžíci octa a vše krátce orestujeme dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, poté maso otočíme, opět osolíme a opepříme a necháme zatáhnout. Přidáme bobkové listy, nové koření a celý pepř (pro pohodlnější vyndávání můžeme použít např. čajové sítko). Zalijeme vodou, aby byla zelenina celá ponořená. Zaděláme poklicí a spustíme program „Maso“ (35 min.). Po ukončení programu necháme odpustit páru, otevřeme a zkontrolujeme, jestli je maso měkké. Pokud ano, vyjmeme ho společně s kořením a zeleninu rozmixujeme. Do hrnce přidáme smetanu a krátce provaříme. Maso pokrájíme a přidáme do omáčky. Podáváme s knedlíkem, brusinkami a šlehačkou.

Hovězí guláš

.

Suroviny: 500 g hovězího masa, 4 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, 0,5 l vody nebo hovězího vývaru, 2 lžíce sladké papriky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička pálivé papriky, drcený kmín, pepř, sůl, majoránka, tmavá jíška na zahuštění, cibule na dozdobení

.

Postup: Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a pomalu ji orestujeme do tmavě hnědé barvy. Přidáme rajčatový protlak, papriku a restujeme. Nakonec vmícháme nakrájené maso, které necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, okmínujeme a podlijeme vývarem. Hrnec uzavřeme, nastavíme program „Maso“ (35 min.) a necháme dusit. Po ukončení programu zkontrolujeme, zda je maso dostatečně měkké, zahustíme jíškou a krátce provaříme. Nakonec přimícháme prolisovaný česnek a majoránku.