Rychlé svačinky a večeře s jedním šikovným pomocníkem

07.09.2023

Prázdniny jsou za námi a se začátkem září opět přichází období shonu. Především rodiče dětí školou povinných dobře ví, o čem je řeč. Pracovní povinnosti, domácí povinnost, školní povinnosti, kroužky, úkoly, a tak pořád dokola. Pokud také každý večer přemýšlíte, co rychlého k večeři a co nachystat dětem ke svačině, nechte se inspirovat našimi rychlými recepty a jedním šikovným pomocníkem.

Představujeme nový tyčový mixér Concept TM5500, který nabízí nespočet možností. Díky nadupané výbavě s ním zvládnete snadno a rychle téměř cokoliv. A co v jeho příslušenství najdete? Food processor, chopper, spiralizér, tyčový nástavec, nástavec na pyré, šlehací metlu, dvojitou šlehací metlu, šlehací nádobu s víkem, napěňovač mléka a smoothie maker s uzavíratelným víčkem s pítkem. Mezi obdobné novinky patří také modely TM5510 a TM5520, které jsou designově a výkonnostně totožné, liší se pouze v příslušenství.

.

.

.

.

Cuketové špagety

.

Cuketové špagety připravíte velice rychle a jednoduše. Máte-li menší cukety, stačí je omýt, odříznout okraje a vložit do spiralizéru. Větší kusy opláchněte, rozříznete a zbavte semínek. Cuketové špagety vysušte kuchyňským ubrouskem. Podávat se mohou jak syrové, tak i vařené. Syrové stačí osolit, opepřit a pokapat olivovým olejem. Přidat můžete např. rajčata, papriku, olivy a vytvořit rychlý salát. Pokud se rozhodnete pro vařenou variantu, vložte cuketové špagety na 1-2 min. do vroucí vody nebo je připravte na páře. Podávat můžete podle chuti např. s rajčatovou omáčkou nebo pestem.

.

Tip na přípravu: Na olivovém oleji orestujte nakrájenou slaninu. Poté odstavte, přidejte uvařené cuketové špagety, nakrájená sušená rajčata a trochu bazalkového pesta. Nakonec vše promíchejte a servírujte posypané parmazánem.

Domácí bazalkové pesto

.

Suroviny: 2 hrnky čerstvé bazalky, půl hrnku parmazánu, půl hrnku olivového oleje, hrst piniových oříšků, 3 stroužky česneku, špetka soli

.

Postup: Všechny suroviny kromě oleje vložte do chopperu nebo food processoru a během mixování postupně přilévejte olej. Pokud pesto ihned nespotřebujete, přendejte ho do uzavíratelné misky a vložte do lednice nebo zamrazte (ideálně ve formičkách na led, abyste si mohli rozmrazovat množství podle potřeby).

.

Zeleninové nudle po asijsku

.

Suroviny: 1 hlávky červeného zelí, 6 velkých mrkví, 4 papriky, 2 menší cukety, hrst naklíčených mungo fazolí, sezam, 4 naložené žampiony, chilli paprička, čerstvý koriandr

.

Suroviny na zálivku: zázvor (cca 2 cm), 2 stroužky česneku, šťáva z 1 limetky, kešu oříšky, 2 lžíce světlého kokosového sirupu, olivový olej, sůl, pepř

.

Postup: Cukety a mrkve očistěte a pomocí spiralizéru vytvořte tenké nudličky. Smíchejte se zbylou zeleninou nakrájenou nadrobno. Do chopperu vložte suroviny na zálivku a pořádně rozmixujte. Nalijte na zeleninu, posypte sezamem a ozdobte čerstvým koriandrem.

Rychlý hráškový krém

.

Suroviny: 500 g mraženého hrášku, bazalkové pesto, sůl, pepř, máslo

.

Postup: V hrnci přiveďte k varu litr vody, přidejte hrášek, 2 lžíce bazalkového pesta, pepř, sůl a 15 min. povařte. Nakonec přimíchejte ještě lžíci másla. Ponorným tyčovým mixérem polévku rozmixujte a ihned podávejte.

Palačinky s ovocným pyré

.

Suroviny na palačinky: 0,5 l mléka, 250 g hladké mouky, 2 vejce, špetka soli, olej na smažení

.

Postup: Všechny suroviny vložte do food procesooru (pokud budete dělat menší množství, můžete využít i chopper) a přidejte 1 lžičku oleje. Rozmixujte dohladka. Smažte na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem z obou stran dozlatova.

.

Ovocné pyré: lesní ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, jahody) vložte do mixovací nádoby, přidejte přiměřené množství moučkového cukru a rozmixujte pomocí tyčového nástavce.

Pomazánka z pečených paprik

.

Suroviny: 2 červené papriky, malá červená cibule,  2 lžíce olivového oleje, bazalka, 1 stroužek česneku, 100 g mascarpone, 1 lžička pesta ze sušených rajčat, citronová šťáva, pepř

.

Postup: Papriku a cibuli nakrájejte, položte na plech s pečicím papírem, osolte, lehce pokapejte olejem a dejte na 25 minut péct do předehřáté trouby na 180 °C. Do chopperu nebo food processoru vložte upečenou a vychladlou zeleninu společně se zbylými surovinami, rozmixujte dohladka a dejte vychladit. Servírujte s celozrnným pečivem.

Šunková pomazánka

.

Suroviny: 300 g šunky, 1 kelímek pomazánkového másla, 100 g másla, sůl, pepř

.

Postup: Šunku vložte do chopperu a rozsekejte najemno. Máslo pomocí šlehací metly vyšlehejte do pěny, přidejte pomazánkové máslo, šunku a ochuťte solí a pepřem. Podávejte na čerstvém pečivu zdobené petrželkou, jarní cibulkou nebo řeřichou.

Rychlý tvarohový dezert, který si zamilují nejen děti

.

Suroviny: 500 g polotučného tvarohu, 150 ml 33% smetany na šlehání, sirup z agáve, mléko, marmeláda nebo čerstvé ovoce, kakao, dětské piškoty, čokoláda

.

Postup: V mixovací nádobě vyšlehejte studenou smetanu, do které postupně přidejte tvaroh. Podle chuti oslaďte. Do jiné misky nalijte trochu mléka, přidejte lžičku kakaa a rozmíchejte. V kakaovém mléku namočte piškoty, které poté vložte na dno skleničky. Na piškoty dejte vrstvu tvarohového krému, namočené piškoty, marmeládu nebo čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky), opět tvarohový krém a navrch marmeládu. Celé můžete ozdobit nastrouhanou čokoládou a ihned servírovat nebo dát vychladit do lednice.

Jablečné pyré ke svačině

.

Suroviny: 1 kg jablek, 1 skořice celá, 1 badyán, 1 citrón, 200 ml vody

.

Postup: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Dejte do hrnce, zalijte vodou, přidejte šťávu z citrónu, skořici a badyán. Přiveďte k varu a poté ztlumte a vařte pozvolna asi 30 minut. Vyjměte koření a jablka rozmixujte pomocí nástavce na pyré. Ihned servírujte.

Horké kakao s mléčnou pěnou

.

Také vám děti často ujídají našlehanou pěnu z cappuccina? Překvapte je a udělejte jim ke snídani lahodné kakao s mléčnou pěnou. Kakao připravte obvyklým způsobem. V hrnečku ohřejte trochu mléka a pomocí napěňovače vyšlehejte do pěny, kterou pak přidáte navrch kakaa. Posypat můžete strouhanou čokoládou nebo skořicovým cukrem.

Rychlý mléčný koktejl nebo zdravé smoothie do školy i do práce

.

Milujete sametově našlehané mléčné koktejly nebo zdravé smoothie? I s tím vám tyčový mixér Concept TM5500 pomůže, protože ho lehce přeměníte na smoothie maker. A co je nejlepší? Pokud ráno nestíháte, stačí použít víčko s uzavíratelným pítkem, díky kterému mixovací nádobu v mžiku přeměníte na běžnou lahev na pití, kterou si můžete vzít kamkoliv sebou.

Hlavní přednosti tyčových mixérů TM55x0:

  • EXTRA výkon 1500 W
  • OSTRÉ NEREZOVÉ čepele
  • FLEXIBILNÍ spirálovitý kabel – pro pohodlnou obsluhu
  • BOHATÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ