Jaké výhody přináší pečení v páře?

05.10.2023

Pečení v parní troubě přináší řadu výhod. V pokrmech uchovává vysoký podíl vitamínů, minerálů a dalších důležitých živin, jídlo neztrácí na objemu a je dietní, protože při pečení v páře nepotřebujete žádný tuk.

Držíte dietu? Parní trouba bude skvělým parťákem

.

Příprava dietních jídel bývá časově náročná, nudná a únavná. Častokrát nás to odradí od toho, jíst víc zdravě. Díky parní troubě se ale váš jídelníček může úplně změnit. Jídlo je díky absenci tuků lehčí a zdravější.Uchovává si své živiny, objem a především chuť, která zůstává daleko intenzivnější, než když pokrm připravujete klasickou cestou. Pára se perfektně postará o maso, které výborně propeče, vytvoří mu krásnou kůrku a dodá mu šťavnatosti. A cesta k zdravému jídlu je rychlá. Vložte do trouby, zapněte vhodnou intenzitu páry a můžete jít dělat něco jiného.

.

Nastav si tolik páry, kolik potřebuješ

.

Intenzita páry se u trouby dá volit ve 3 stupních, a to podle toho, jaké jídlo zrovna připravujete. Nízká intenzita je vhodná pro přípravu velkých kusů masa a k pečení kynutých těst, střední pro přípravu ryb, gratinované zeleniny nebo ohřívání mražených pokrmů. Poslední intenzita, a to ta vysoká, slouží k přípravě menších kusů masa, steaků nebo řízků.

.


.

Získej SLEVU 3200 Kč na parní troubu Concept

.

Nyní máte jedinečnou šanci získat parní troubu Concept ETV8960bcN s 20% slevou a ušetřit tak 3200 Kč. Získej exkluzivní cenu s kódem "PARA20".

.


.

Vlastní všechny funkce, které má i klasická trouba

.

Nemusíte mít strach, že byste si koupili pouze parní troubu a ostatní programy by postrádala. Trouba je vybavena úplně stejně jako ta klasická. Má 12 funkcí pečení, mezi kterými naleznete i horkovzduch, gril nebo funkci rozmrazování. Jestli se ve funkcích nevyznáte, nezoufejte, přečtěte si náš článek "Jak na funkce trouby...", ve kterém vám představujeme každou funkci trouby a doporučení, na co ji použít. 

.

Čištění trouby pomocí páry… jak jednoduché

.

Čistění trouby je velice otravná věc, na kterou se snažíme zaměřit, aby pro vás byla co nejméně náročná. U parních trub za vás všechno vyčistí pára. Stačí naplnit zásobník vodou a aktivovat funkci čištění. Horká pára změkčí všechny nečistoty, které se dají následně po skončení programu jednoduše setřít hadříkem. U elektrických trub Concept se můžete setkat také s čistěním pomocí katalytických vložek, pomocí pyrolýzy nebo čištění vodou Aqua clean.

Seznamte se s dalšími samočisticími funkcemi trub

.

.

.

Teplotní sonda pro přesný výsledek

.

Součástí trouby je i pečící sonda, která vám pomůže vytáhnout maso či jiný pokrm přesně v tu správnou chvíli. Sonda vám změří vnitřní teplotu pokrmu, takže budete vědět, kdy je čas jídlo servírovat na stůl tak, aby bylo perfektně propečené a šťavnaté. Pokud se chcete o teplotní sondě dozvědět více, přečtěte si náš článek "Teplotní sonda dovede vaše pokrmy k dokonalosti".

Parní trouba je jinak vybavena velice podobně jako trouby klasické. Má teleskopické výsuvy, extrémní objem a nízkou spotřebu. Součástí je také intuitivní dotykové ovládání a přednastavené programy, ve kterých si pouze vyberete daný recept a trouba se sama nastaví tak, jak to potřebuje daný pokrm.