Jak ušetřit za praní s funkcí automatického dávkování pracího prostředku a aviváže?

13.12.2023

Přemýšlíte někdy nad tím, jestli dáváte do pračky správné množství pracího prostředku a aviváže? Nebo je dávkujete jen tak od oka a řídíte se pravidlem „čím víc, tím líp“. Pokud ano, zvyšujete si zbytečně spotřebu nejen pracích prostředků, ale také vody, energie a neprospíváte svému prádlu ani životnímu prostředí.

Chytrá pračka s funkcí DOSE IN vyřeší správné dávkování za vás

.

Ano je to tak. Funkce automatického dávkování pracích prostředků DOSE IN vyřeší vaše starosti a dá sbohem zbytečnému plýtvání. Naleznete ji u parní pračky Concept PP8510i.

Co je to DOSE IN?

.

DOSE IN je zkratka pro inteligentní dávkovací systém. Jedná se o funkci, která dokáže automaticky dávkovat prací gel a aviváž podle množství vloženého prádla a zvoleného programu.

Hlavní výhody funkce DOSE IN:

  • šetří ... PRACÍ PROSTŘEDKY
  • šetří ... ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
  • šetří ... SPOTŘEBU ENERGIE
  • šetří ... SPOTŘEBU VODY
  • šetří ... VAŠE PENÍZE
  • šetří ... VAŠE OBLEČENÍ
  • šetří ... VÁŠ ČAS

V pračce s funkcí DOSE IN naleznete dva uzavíratelné zásobníky. Jeden slouží na prací prostředek a druhý na aviváž. Pro využívání funkce automatického dávkování lze používat pouze tekuté prací prostředky.

.

Po naplnění zásobníků se po dobu až 20 pracích cyklů nemusíte o nic starat. Pračka si sama určí správné množství detergentů, a tím zabrání jejich zbytečnému plýtvání. Funkce DOSE IN šetří spotřebu pracích prostředků s každým praním, takže představuje jednoduchou a levnější cestu k vašemu čistému prádlu.

V případě, že chcete použít jiný prací prostředek, než kterým máte naplněné zásobníky, jednoduše funkci DOSE IN deaktivujte a využijte zásobník na manuální dávkování.

.

Jak správně dávkovat prací prostředky, pokud nemáte chytrou pračku?

.

Správné dávkování vždy závisí na míře znečištění prádla, jeho množství a také tvrdosti vody ve vaší domácnosti. Tomu vždy uzpůsobte doporučené dávkování na balení pracího prostředku.

Co se stane, pokud používáte nadměrné množství pracích prostředků?

.

Odpověď je jednoduchá. Prací prostředky vám dříve dojdou, takže budete muset kupovat nové a praní vás tedy vyjde dráž. Nadměrné množství pracích prostředků také vytvoří během praní více pěny a vaše prádlo bude vyžadovat více vody na máchání. Zvýšíte si tedy spotřebu vody i energie. V zásobníku a útrobách pračky se mohou usazovat zbytky nerozpuštěného prášku, které bývají příčinou nepříjemného zápachu. A v neposlední řadě vypouštíte do odpadu více detergentu a tím znečišťujete životní prostředí.

.

Jak poznám, že dávám více pracího prostředku, než je potřeba?

.

Jednoduše. Pokud po ukončení pracího cyklu zůstane na dvířkách pračky pěna nebo objevíte zbytky pracího prostředku na svém prádle, především na tmavém, je to signál, abyste příště množství pracího prostředku snížily. Zbytky pracího prostředku na prádle můžou navíc podráždit citlivou pokožku a způsobit alergickou reakci.

Co se stane, pokud používáte nedostatečné množství pracích prostředků?

.

Ano, také nedostatečné množství pracích prostředků není ideální. Vaše oblečení nebude dostatečně vyprané, zůstanou na něm skvrny, barvy začnou být časem méně jasné a bílé prádlo může začít šednout. Pračka se také začne zanášet vodním kamenem.

.

Související články

.

Jak funguje parní pračka?

.


.