Jak funguje parní pračka?

26.10.2023

Jaký je rozdíl mezi parní a normální pračkou? A na co je vhodné parní praní? Tyto otázky zodpovíme v našem článku, ve kterém vám zároveň představíme novinku v podobě parní pračky PP8510i.

Hlavní rozdíl mezi normální a parní pračkou je znatelný už z jejího názvu, tedy pára. Parní pračka je totiž obohacena o parní funkci, která do praní vnáší řadu výhod. Neznamená to však, že byste v této pračce nemohli prát i normálně, tedy bez páry. Parní pračku můžete využívat dvěma způsoby – jako parní s aktivovanou funkcí parního asistenta nebo jako normální, pokud necháte páru vypnutou. Záleží jen na vás, jaký program chcete aktuálně využít.

Hlavní výhody praní s párou

  • je šetrné i k jemnému prádlu
  • odstraní i odolné skvrny
  • má antibakteriální účinky
  • odstraní zápach
  • usnadňuje žehlení

Na co je vhodné parní praní?                  

.

Pára je šetrná k vašemu oblečení. Praní s párou je vhodné na většinu běžných tkanin (bavlna, bavlněné směsi, viskóza, akryl, syntetika, polyester) včetně těch jemných (vlna, hedvábí, šifon, krajky). Naopak čištění párou se nedoporučuje na peří, semiš, kůži, koženku nebo oděvy obsahujících PVC. 

.

Horká pára proniká během praní hluboko do vláken a dokáže oblečení zbavit i odolných skvrn, takže vyprané prádlo bude krásně čisté.

.

Horká pára dokáže vaše oblečení zbavit škodlivých bakterií a mikroorganismů, které se na tkaninách běžně usazují. Šetrně tedy prádlo také vydezinfikuje. Pokud máte doma malé miminko nebo někdo z rodiny trpí na alergie, parní praní zajisté oceníte.

.

Parní praní je velice účinné a oblečení dokáže zbavit nežádoucího zápachu, např. z cigaret, přepáleného tuku nebo od vašich domácích mazlíčků. 

.

Horká pára uvolňuje vlákna. Vyprané prádlo je krásně měkké, jemné a méně pomačkané, takže se lépe žehlí a v některých případech žehlení ani nevyžaduje.

S parní pračkou ušetříte spotřebu vody, energie i pracích prostředků

.

Parní pračka Concept PP8510i je naším nejnovějším modelem v kategorii praní. Kromě parního asistenta vyniká oproti svým předchůdcům také nižší spotřebou vody a energie. Praní s parní pračkou PP8510i vás tedy vyjde levněji. Ušetřit můžete i s funkcí Dose In, kterou je tato pračka vybavena. Jedná se o automatické dávkování pracího prostředku a aviváže, takže už se nestane, že byste těmito drahými prostředky zbytečně plýtvali. A v neposlední řadě oceníte i kapacitu bubnu, která činí 10 l.

.

Související články

.

Jak ušetřit za praní s funkcí automatického dávkování pracího prostředku a aviváže?