3D VisiOne technologie a její výhody

11.08.2023

3D VisiOne technologie je inovovaný navigační systém laserových robotických vysavačů s přesnou orientací v prostoru, obohacený o 3D Scan s trojrozměrným rozpoznáním překážek. Robotický vysavač s 3D VisiOne technologií perfektně uklidí v jakékoliv domácnosti, včetně členitých nebo složitě uspořádaných, a díky 3D skenu detekuje a bezpečně objede každou překážku.

.

Co je to 3D VisiOne Technology?

.

3D VisiOne představuje pokročilou navigační technologii, která v sobě kombinuje hlavní výhody laserové a kamerové navigace. Vyznačuje se maximální přesností skenování prostor a zdokonaleným systémem navigace kolem překážek. Robotický vysavač s 3D VisiOne technologií „vidí stejně dobře“ jako robotický vysavač s kamerou, ale bez rizika ztráty soukromí nebo zneužití citlivých dat z vaší domácnosti. Kameru nahrazují dva laserové skenovací systémy: TOF senzor (Time Of Flight) a Triple Laser Beam.

.

1. TOF senzor

.

TOF senzorem je vybavena většina robotických vysavačů Concept. Jedná se o senzor, prostřednictvím kterého robot vysílá paprsek, který se odrazí od zdi nebo jiných okolních předmětů a vrátí se zpět. Porovnáním času vyslání a času přijetí paprsku dokáže tento senzor precizně naskenovat vnitřní prostor a vytvořit přesnou mapu pro úklid. S tímto senzorem se můžete v praxi setkat také u mobilních telefonů, dronů nebo digitálních fotoaparátů, které díky přesně změřené vzdálenosti umožní lepší rozostření fotografie.

„Jako velkou přednost vidím u robota visiOne VR3550 umístění TOF senzoru. Na rozdíl od běžných laserových modelů, kde je hlavice umístěná nad robotem, má tento model TOF senzor uvnitř nárazníku. V praxi to znamená, že je snížen celkový profil robota, takže dosahuje výšky pouhých 8,5 cm. Zabudovaný senzor je navíc chráněn proti znečištění, které by mohlo vést k následnému zaseknutí a poškození jeho funkčnosti.“ vysvětluje Dominik Jehlička, produktový manažer robotických vysavačů.

.

.

.

.

2. Triple Laser Beam

.

Pokročilý systém Triple Laser Beam zahrnuje tři samostatné lasery umístěné v nárazníku robota. Na přední straně se nachází dva horizontální senzory s vysoce přesným trojrozměrným rozpoznáním předmětů, které v reálném čase bezchybně detekují veškeré překážky.  Díky tomu robot rozpozná většinu běžných věcí, které se mohou v domácnosti na zemi nacházet včetně drobných předmětů - hračky, zapomenuté ponožky, bačkory, zvířecí misky, knížky nebo záclony a závěsy, které se dotýkají země. Ve spolupráci s bočním vertikálním laserem robot optimalizuje navigaci kolem těchto překážek a bezpečně se jim vyhne. S robotem visiOne máte jistotu perfektního úklidu. S technologií Triple Laser Beam už se vám nestane, že po úklidu naleznete rozlitou misku s vodou, hračky zasunuté daleko pod gaučem nebo robota zaseknutého o namotanou záclonu.

Laserová navigace vs. laserová navigace s 3D technologií

.

Hlavní rozdíl mezi běžnou laserovou navigací a laserovou navigací s 3D technologií spočívá v rozpoznání překážek a detekci drobných předmětů. Robotický vysavač s 3D technologií „vidí“ i drobné překážky a dokáže se jim bezpečně vyhnout. Oproti tomu robotický vysavač s běžnou laserovou navigací drobné předměty nevidí, a tudíž vám je může přesouvat nebo se o ně zaseknout. Pro úklid pod nízkým nábytkem a v jiných stísněných místech je velmi zásadní také umístění senzorů. Běžný laserový vysavač má TOF senzor umístěný v laserové hlavici nad vysavačem, takže jsou tyto modely vyšší a může nastat problém s úklidem pod nízkým gaučem, postelí apod. Robotický vysavač s 3D laserovou technologií má tento senzor umístěný v nárazníku, takže svým profilem patří mezi nejnižší robotické vysavače na trhu.

.

Rozdíl v detekci předmětů laser vs 3D laser

.