IPL epilátory

IPL epilátory

IPL epilátory

IPL epilátor je moderním pomocníkem pro jednoduché, efektivní a bezbolestné odstranění chloupků. Z hlediska výsledného efektu je nejúčinnější metodou. Pro koho je IPL nejvhodnější, a jak se správně používá? Dočtete se níže.

Co je IPL epilace?

Epilace pomocí moderní technologie IPL (intenzivního pulzního světla), jehož záblesky se dostávají pod povrch pokožky, působí na tmavý pigment chloupků. Tepelný účinek efektivně a bezbolestně ničí chloupky i s kořínky a zabraňuje opětovnému růstu.

Na jaké chloupky a pokožku je epilátor vhodný?

IPL epilace je nejefektivnější u osob se světlou pokožkou a tmavšími chloupky. Čím jsou chloupky světlejší a kůže tmavší, tím se účinnost epilace snižuje. Na epilaci není vhodná tmavě hnědá až černá pokožka a světlé blond, zrzavé a šedé chloupky.

Výhody a nevýhody

Běhají vám hlavou pochybnosti a říkáte si, zda si produkt pořídit nebo ne. Věříme, že vás přesvědčí v koupi výhody a nevýhody IPL epilátoru, které jsme pro vás upřímně sepsali.

Výhody IPL epilace

  • Dlouho trvá efekt ošetření
  • Chloupky jsou viditelně tenčí po epilaci
  • Chloupky začnou růst pomalu, dokud nevymizí
  • Bezbolestné ošetření
  • Po epilaci je pokožka jemná a bez podráždění
  • Levnější než laserová epilace

Nevýhody IPL epilace

  • Nefunguje na všechny odstíny chloupků a pleti
  • Nevhodné pro lidi s onemocněním srdce, kůže, pro epileptiky a těhotné ženy
  • Delší doba, než se projeví viditelný efekt ošetření
  • Před ošetřením je potřeba se oholit

IPL bezdrátové nebo s kabelem

Při epilaci je důležité, abyste se cítili pohodlně. Chcete-li se epilovat na místě, kde nemáte přístup k zásuvce, bude pro vás lepší bezdrátové IPL. Jestli vám je to naopak jedno a jste spíš líní na nabíjení přístroje, doporučujeme IPL s kabelem.

  • Bezdrátové IPL Concept naleznete v černé elegantní barvě a ve dvou velikostech - menší přímo do ruky a větší disponující s širokým výběrem funkcí.
  • Kabelové IPL Concept jsou v bílém designu s rosegold prvky. Pořídit je také můžete ve dvou velikostí stejně jako bezdrátové IPL.

IPL epilátor pro všechny části těla

Před epilací zvolte vhodný nástavec pro tu část těla, na které se chystáte odstranit chloupky. Nástavec na konkrétní místo je označený piktogramem, takže budete hned vědět, jaký nástavec je ideální pro partii vašeho těla.

  • Nástavec na odstranění chloupků na nohou a rukou.
  • Nástavec na citlivé oblasti bikin, podpaží a obličej.

Epilace podle režimu a intenzity světla

IPL epilátor nabízí 5 úrovní intenzity světla podle odstínu pokožky a 2 režimy ošetření podle části těla:

  1. 1. Režim PRECISION je vhodný pro ošetření hůře dostupných ploch a citlivých partií - obličej, podpaží a oblast bikin. Epilátor vysílá jednorázové impulzy na základě stisknutí tlačítka.
  2. 2. Režim GLISS je vhodný pro ošetření větších ploch - nohy, ruce, záda apod. Epilátor vysílá plynulé záblesky v řadě za sebou, takže přístroj stačí posouvat pomalým klouzavým pohybem po kůži.

IPL návod použití

Pro letní hladkou pokožku je ideální začít v zimních obdobích. Pokožka totiž nesmí být 4 týdny před a 2 týdny po IPL epilaci vystavována slunečnímu záření. Před epilací si pokožku umyjte, oholte a osušte. Zvolte vhodný nástavec, režim i intenzitu světla. Epilátor přiložte na aplikační plochu a stisknutím tlačítka vyšlete světelný impulz - vždy jeden na danou část pokožky. Během aplikace můžete cítit teplo a lehké brnění, cítíte-li bolest, snižte intenzitu světla. Epilátor má zabudovaný senzor na ochranu očí, díky kterému nevyšlete impulz, když není přístroj v přímém kontaktu s pokožkou. Četnost ošetření a přesné datum, kdy je vhodné znovu použít IPL, vám sdělí mobilní aplikace. Detailněji popsaný postup naleznete v článku Jak používat IPL epilátor krok po kroku.

Jak dlouho mi epilátor vydrží?

Bílé modely IPL epilátoru jsou vybaveny 300 000 světelnými impulzy. Černý epilátor IL5020 má 3 lampy a každá z nich 500 000 impulzů, takže je dohromady vybaven až 1,5 miliony impulzů. Na epilaci celého těla spotřebujete zhruba 300-500 záblesků. Přesněji na jedno podpaží zhruba 7 záblesků, na oblast bikin kolem 20 a na jednu celou nohu cca 200 záblesků. Epilujete-li se jednou za měsíc, za rok budete mít na epilátoru o 3 600-6 000 záblesků méně.

Průměrný počet záblesků na jednotlivé partie těla:

  • lýtko = 60-90 záblesků
  • stehno = 120-140 záblesků
  • podpaží = 5-7 záblesků
  • bikiny = 16-20 záblesků

Kdy uvidím výsledky epilace?

Výsledky se u každého mohou lišit podle toho, jakou část zrovna ošetřujete a jakou máte barvu chloupků. První posun byste ale měli vidět již po 4 týdnech pravidelného užívání.

Nové IPL od Conceptu s jedinečnými funkcemi

Concept na podzim přišel na trh s novým IPL, který disponuje jedinečnými funkcemi, které nemají konkurence. IPL perfektně zvládne svou funkci odstraňování chloupků, a to ještě dokonaleji, protože je vybaven speciálními nástavci na každou část těla. Zároveň můžete s IPL používat další tři funkce:

Omlazení pleti je režim, který zlepší texturu pleti a barevně sjednotí pokožku. Pleť je díky IPL více svěží a vitální. Pomůže tepelným ošetřením odstranit hormonální pigmentové skvrny a drobné žilky. Ošetření se opakuje každé 3 dny a používá se nejnižší intenzita. Je potřeba nikdy nevysílat více než 3 záblesky na jedno místo.

Režim na odstranění akné má protizánětlivý a zklidňující účinek. Je vhodný ho využít na odstranění pupínků a drobného akné. Nesmí se využívat na otevřené rány. I u tohoto režimu využívejte nejnižší intenzitu a nevysílejte více než 3 záblesky na jedno místo.

Zklidnění pokožky je režim vhodný k použití po epilaci, který pokožku příjemně zchladí a zklidní.

Mobilní aplikace

Díky mobilní aplikací Concept IPL budete mít stále u sebe rádce, který vám pomůže s bezproblémovou epilací krok po kroku. Naplánuje vám jednotlivé procedury a bude sledovat postup vašeho ošetření. Pomůže vám s výběr úrovně intenzity impulzu a pohlídá intervaly mezi jednotlivými procedurami. V aplikaci naleznete také videonávod, pomocí kterého se můžete řídit při ošetření.

Bezpečnost

IPL epilátor má zabudovaný bezpečnostní senzor, který zabrání vyslání impulzu, pokud epilátorem míříte do volného prostoru. Díky senzoru bude přístroj správně pracovat pouze v okamžiku, kdy je aplikační plocha zcela v kontaktu s pokožkou. Používání přístroje je tedy bezpečné a nehrozí riziko poškození očí, takže nemusíte používat speciální ochranné brýle. V případě ošetření v oblasti obličeje doporučujeme během záblesku zavřít oči. Předejdete tak drobnému oslnění srovnatelnému se sílou blesku u fotoaparátu, které sice nepředstavuje zdravotní riziko, ale může být nepříjemné.

IPL recenze

Na výsledky je potřeba počkat a vytrvat v přesném postupu epilování. Po této době uvidíte výsledky, ať už v barvě vašich chloupků, která se zesvětlí nebo v jejich množství. Jestli si nejste jistý, jaký IPL epilátor je pro vás ten pravý, podívejte se na recenze. Jednu naleznete na webu fzone.cz, druhou si můžete přečíst na chytryvyber.cz a třetí objevíte na stránce testy-spotrebicu.cz. K tomu také udělali přímo video, které shlédnete na jejich youtube kanále.

Další podkategorie IPL epilátory

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

15 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

IPL epilátor PERFECT SKIN PRO anti age IL5020

IPL epilátor Concept IL5020 Perfect Skin PRO anti age se postará o odstranění chloupků a krásnou pleť. Disponuje životností až 1,5 milionů záblesků, možností použití bez kabelu a praktickým kufříkem na uskladnění. Je vybaven 6 nástavci a bezpečnostním senzorem na ochranu očí. Nabízí 5 úrovní intenzity a 2 provozní režimy.

7 999 Kč 

s DPH

IPL epilátor PERFECT SKIN PRO IL5000

IPL epilátor Concept IL5000 Perfect Skin Pro se postará o vaši hladkou pokožku. Je vybaven UV dezinfekční základnou, 2 magnetickými nástavci na obličej a bikiny a bezpečnostním senzorem na ochranu očí. Dosahuje životnosti 500 000 impulzů a nabízí 5 úrovní intenzity, 2 režimy a možnost bezkabelového použití.

4 999 Kč 

s DPH

IPL epilátor PERFECT SKIN IL3020

IPL epilátor Concept IL3020 Perfect Skin se postará o vaši hladkou pokožku. Je vybaven 2 nástavci a bezpečnostním senzorem na ochranu očí. Nabízí 5 úrovní intenzity, 2 režimy a dosahuje životnosti 300 000 impulzů.

4 499 Kč 

s DPH

IPL epilátor PERFECT SKIN IL3000

IPL epilátor Concept IL3000 Perfect Skin se postará o vaši hladkou pokožku. Je vybaven bezpečnostním senzorem na ochranu očí a nabízí 5 úrovní intenzity, 2 režimy a životnost 300 000 impulzů.

2 999 Kč 

s DPH